Het gezicht achter Painting by Angel

Wat leuk dat je er bent ik stel me graag even voor,

Angel van Elst is mijn naam en ik vertel je graag wat meer over mezelf en hoe het zover kwam dat Painting by Angel uitgroeide tot mijn eerste eigen bedrijf.  

Even voorstellen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angel is mijn roepnaam die officieel volledig Angella is maar die naam word al vanaf de middelbare school niet meer gebruikt en dat is inmiddels al heel lang geleden want inmiddels ben ik de 50 al gepasseerd met een mooie geboorte datum van  19-04-1973.

Geboren en getogen in het Brabantse Hapert een dorpje in de Kempen waar ik al heel m'n leven met veel plezier woon.

Ik woon al vanaf mijn 21ste jaar samen met mijn partner en samen hebben we 2 geweldige zonen van 19 en 22.

Hoe ik mezelf ontwikkelde van op de eerste plaats moeder naar een zelfstandig ondernemer vertel ik je graag hieronder.

Mijn verhaal

Zolang ik me kan herinneren stond bij mij altijd alles in het teken van creativiteit, als klein meisje was mijn slaapkamer een soort van etalage die elke maand anders gestyled moest worden en handenarbeid was op de lagere school mijn favoriete vak, op de middelbare school ontdekte ik ook al snel dat de creatieve vakken me meer aanspraken dan al het andere en uiteindelijk koos ik voor een opleiding in mode en kleding, al snel werd me daar duidelijk dat ik grafisch tekenen het leukste vak vond en wilde dan ook heel graag naar de grafische school.

Helaas is dat er nooit van gekomen en belande ik op de arbeidsmarkt van de ene naar de ander baan om te ondervinden wat er nou eigenlijk het beste bij me paste.

 

Zo startte ik een opleiding bij Helicon in Vught en stortte ik me met ziel en zaligheid in het bloemenvak met een opleiding tot bloemiste.

Ik heb daarna 10 jaar met heel veel plezier in een bloemenzaak gewerkt, totdat ik in blijde verwachting was van ons 2e kindje en we besloten om geen gebruik te maken van een kinderdagverblijf en ik me de komende 4 jaar volledig kon focussen op het moederschap, en geloof me daar het ik enorm van genoten.

 

De volgende fase.......

Tja weer terug zoekende op de arbeidsmarkt en dat tijdens de recessie wanneer geen enkele bloemenwinkel personeel nodig heeft, dus het eerste beste baantje wat beschikbaar was met beide handen aangegrepen want ik wilde koste wat kost weer werken, een sportwinkel zocht personeel en ik zei ja....

Ik had het prima naar mijn zin maar merkte ook dat ik mijn creativiteit niet echt kwijt kon en was steeds vaker in mijn vrije tijd aan het schilderen wat ik eigenlijk altijd al deed ook al voor mezelf toen ik nog in de bloemen werkzaam was maar dat stond door gebrek aan tijd altijd op een laag pitje.

 

Na vele jaren werk te doen waar je eigenlijk niet echt gelukkig van word (wat ik toen niet echt besefte) leek me dan toch op te breken en knak daar was uit het niets een enorme burn-out met de nodige neveneffecten waardoor ik 8 maanden thuis zat en ervaarde ik langzaamaan door dagelijks te schilderen dat het me een enorm geluksgevoel gaf en ik weer opkrabbelde.

Het is echt waar door deze burn-out te overwinnen voelde ik me krachtiger dan ooit en ik wist één ding zeker het roer moest om!

 

In 2015 besloot ik om minder te gaan werken in de sportzaak en meer te gaan schilderen en uiteindelijk startte ik een Facebook pagina bedacht een naam en plaatse foto's van mijn schilderijen die ik door de jaren heen ooit gemaakt had, na één week online te staan had ik van drie winkeliers de vraag voorgelegd gekregen of ik aan hun schilderijen wilde leveren, als ik nu terug kijk was dit het begin van Painting by Angel.

Daarna ging het snel en leverde ik in verloop van tijd aan ongeveer 20 winkeliers de nodige schilderijen, maar was dit wat ik uiteindelijk wilde een soort van groothandel zijn?

 

Eén ding wist ik zeker om langdurig te blijven genieten van de heerlijke vrijheid die schilderen met zich mee brengt moest ik waken voor werkdruk, seriematig werk en de belemmering van creativiteit die je ervaart bij het werken in opdracht, dus na enkele jaren dit alles gedaan te hebben had ik de luxe om te kiezen voor de vrijheid in creativiteit en besloot ik om alleen nog te maken wat ik zelf wilde.

Een blanco canvas en een open mind is waar het ooit om begon en dat wilde ik perse vasthouden.

 

Door de jaren heen heb ik daardoor ook veel werk niet aangenomen, en werd er wereldwijd aan me getrokken, gouden bergen werden beloofd en ik bleef met beide benen op de grond en voelde me goed ook al zei ik nee.

Nederland, België, Frankrijk en Duitsland waren en zijn ten slotte groot genoeg voor mij.

De vrijheid in alles wat ik creëer voelt zo goed en dat zie je terug in mijn werk, elke dag geniet ik van het creatieve proces en dat is me alles waard.

 

Al vrij snel (eigenlijk meteen al) ontwikkelde ik mijn eigen stijl en ontwierp ik een aantal designs waar de afgelopen jaren al vele varianten de revue van zijn gepasseerd (zie mijn blog), mijn schilderijen kenmerken zich door de natuurlijke kleurtonen waar ik het liefst mee werk en de versteende texturen.

Ik hou ervan als kunst er enigszins geleefd uitziet alsof het al een reis afgelegd heeft en de nieuwigheid eraf is, ik wissel graag af in 2 verschillende stijlen die enorm ver uit elkaar liggen maar die ik beide persoonlijk graag zie, de vraag in  welke stijl schilder je wordt me vaak gesteld en ik heb niet gelijk het juiste antwoord, de stijl waar het allemaal mee begon is zeer verfijnd en voorzien van allerlei variaties van patronen die ik zelf ontwikkel en dus echt de Angel stijl is geworden, deze manier van werken komt helemaal vanuit mezelf waardoor ik de stijl eigenlijk niet kan benoemen.

De andere stijl waar ik graag in werk is duidelijk landelijk abstract en ook hierin is de natuurlijke beleving te vinden waar ik persoonlijk zo van hou, de texturen en de oudheid alsof het een verhaal verteld wat voor iedereen op een andere manier gezien kan worden is wat me zo aanspreekt is deze stijl.

 

Mijn manier van werken past uiteindelijk in diverse woonstijlen en ook juist die woonsferen spreken mij persoonlijk erg aan zoals de Landelijke stoer/sober stijl, Wabi-sabi , Industrieel, Bohemian, Shabby/sjiek, Vintage, Japandi en Hotel chique.

Er zijn vast nog meer interieur stijlen waarbij mijn schilderijen tot hun recht komen, het blijft natuurlijk ieders persoonlijke smaak en is de beleving die je er bij hebt hetgeen wat je aantrekt in de wereld van de kunst.

 

Vele klanten heb ik mogen ontvangen allen met een eigen verhaal, van heinde en ver wordt de moeite genomen om mij een bezoek te brengen en ondertussen is het al jaren zo extreem druk dat mijn aanbod maar niet op peil komt maar dat mag de pret niet drukken, mijn schilderijen zijn stuk voor stuk uniek en betaalbaar wat ik ook belangrijk vind, tot op de dag van vandaag voel ik me een bevoorrecht mens, van je hobby je beroep kunnen maken is en voelt als een enorme rijkdom!

Elke dag met passie voor jullie te mogen schilderen is een kadootje en ik wil jullie dan ook via deze weg ontzettend bedanken voor al jullie bezoekjes, berichtjes, complimentjes de aankopen en het vertrouwen in mij.

 

LIEFS ANGEL.